Judges of the Softbot Award 2022

Danny van Zoen

Het is zijn persoonlijke drijfveer om werk leuker, makkelijker en slimmer in te richten. Dit doet hij in de functie als teammanager waarbij hij leiding geeft aan 30 vakspecialisten op het brede gebied van ICT-, proces- en informatiemanagement. Dit gebeurt aan de hand van innovatieve oplossingen, zo wordt er naast procesoptimalisatie ook gewerkt aan vergaande procesautomatisering (RPA) met als belangrijkste doelstellingen; de werkdruk te verlagen, de kwaliteit van het werk te verhogen en de inzet van mensen effectiever te benutten. Op deze manier wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een effectievere en efficiëntere dienst, waarbij expertise en uitvoering van de VTH-taken centraal staan.

Martijn Groenewegen

Martijn Groenewegen has been CIO of the Municipality of Eindhoven since January 2022. Before that, he worked at the Rotterdam municipality in the service domain and the i-domain in various roles. Martijn Groenewegen says he has a Calvinistic approach and from that point of view feels at home in the public domain with all its complexity. He enjoys contribuiting to a better government’s structure and likes to test new applications to achieve it. He is energized by breakthroughs in complex issues and innovation, empowering people and creating social impact. This requires perseverance and entrepreneurship. Since 2016, the preconditions were in place to work more on “business empowerment” : digitizing processes more easily, more flexibility with agile working, freeing up more time for qualitatively more meaningful work. This has included the implementation of low-coding, RPA and chat. In terms of training, he is an organizational and change expert, so his focus is on the 75% in addition to the 25% technology

Marco van der Hoeven

Marco van de Hoeven is sinds 1996 actief als bladenmaker en videoproducent, met name op het gebied van AI/robotics, Openbare Orde en Veiligheid, politiek en ICT. Op dit moment is hij hoofdredacteur van het onafhankelijke nieuwsplatform Rocking Robots, dat het verhaal vertelt van mens, robot en artificial intelligence. Meer dan ooit raakt technologie de hele maatschappij, van mensen en bedrijven tot overheid en zorg. Rocking Robots volgt die digitale transformatie, en de mensen die de nieuwe wereld vormgeven.