Van pilot naar Center of Excellence

Zelf doen of uitbesteden? Met onze propositie van Pilot naar Center of Excellence bouwen we kennis op in uw organisatie over RPA (en AI), leiden we uw medewerkers op tot RPA PO, RPA developer of RPA BA en zorgen er voor dat u zelf digitale medewerkers kunt maken en beheren.

Een fase voor iedere ambitie.

Robotic Process Automation (RPA) is een lowcode-oplossing die breed inzetbaar is en te leren door iedereen met een beetje programmeerbelangstelling. Dat maakt RPA inzetbaar op vele plekken in de organisatie, ook door medewerkers zonder IT-opleiding. Het is dus relatief eenvoudig om eigen mensen op te leiden en het beheer en ook het maken van nieuwe oplossingen inhouse te realiseren.

Voor organisaties die de ambitie hebben om RPA breed in te zetten en zelf ook aan de knoppen te draaien, bieden wij een pilot naar een Center of Excellence-aanpak. Centraal staat het leren en coachen van jouw medewerkers bij elke stap van het werk. Zo leren ze processen op te halen en te beoordelen op RPA-geschiktheid. We zien hier vaak informatiemanagers, business process managers en functioneel applicatiebeheerders die deze rol van RPA Business Analist oppakken.

Daarna kun je meekijken hoe we een proces beschrijven in een functioneel ontwerp en op welke wijze wij een digitale medewerkers opbouwen. Maar ook kun je jouw eigen RPA-developers in opleiding laten meedraaien met de bouw, het testen, de livegang en het beheer van de digitale assistenten. Stapsgewijs doen we het eerst voor, daarna doen we het samen en uiteindelijk helpen we vooral met senior review en bij vragen. Maar je kunt ook een RPA-trainee van ons afnemen, die we voor je werven en opleiden en die daarna bij jou in dienst komt. In deze moeilijke arbeidsmarkt een snelle manier voor het werven en binden van jong talent.

Learning on the job is een zeer eigentijdse methode van werken die goed past bij de agile aanpak die we vaak bij de implementatie van RPA hanteren. Deze methode passen we toe voor de rollen RPA Business Analist, RPA Developer en RPA Productowner. Met deze drie rollen ben je in staat om in een periode van 12 tot 24 maanden geheel zelfstandig te worden in het maken en beheren van digitale medewerkers. Zo helpen we je RPA een vaste plaats te geven in de organisatie en duurzaam te borgen.

Om de business meer verantwoordelijk te maken voor de eigen procesoptimalisatie (en het beroep op IT te verminderen), is een aanpak van pilot tot Center of Excellence dé manier om de digitale transitie in de eigen organisatie op een prettige en haalbare wijze te bevorderen. En voor directie en management is het een manier om de organisatie wendbaarder te maken en minder afhankelijk van externe (systeem)leveranciers.

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met
Stefan van Rumpt

‘We hadden een planning om in twee jaar van pilot naar CoE te gaan en geheel zelfstandig te zijn. Dat hebben we gehaald. We dachten dat we met ca. 20 processen ook alle kansrijke RPA-processen wel gerobotiseerd te hebben. Dat blijkt niet het geval. Er is nog zo veel mogelijk met RPA, dat we besloten hebben om onze RPA Develop-capaciteit uit te breiden. We kijken wel naar de volgende stap, inzet van andere technologie, maar het kan nog wel een jaar duren voor we echt aan een volgende fase beginnen.’

Danny van Zoen - Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN

De strategie van Pilot naar Center of Excellence wordt succesvol toegepast door veel van onze klanten.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Gemeente Amsterdam
  • SED Organisatie
  • Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied
  • Verschillende bedrijven*

Wilt u leren van deze organisaties? Wij brengen u graag in contact.

*wij kunnen de namen helaas niet noemen vanwege concurrentieposities.

Vergelijkbare cases

De casus van gemeente Lelystad

Tozo afhandeling gerobotiseerd

Stuf assistent voor Midden-Groningen

Robotisering en akten burgerlijke stand