Livegang van de eerste robot bij gemeente Hardenberg

By: Angela Capo on 5 april 2024

Vorige week hebben we de livegang van de eerste robot gevierd bij de gemeente Hardenberg. Een mooi resultaat van een fijne en constructieve samenwerking.

Deze digitale assistent is gemaakt voor het team Financiën binnen de gemeente Hardenberg. Het is de eerste digitale assistent binnen dat team, maar ook binnen de hele organisatie. De robot handelt de aanvragen Kwijtscheldingen af voor de gemeente.

Er waren geregeld piekmomenten in de aanvragen voor Kwijtscheldingen bij het team Financiën. Deze piekmomenten werden als zeer stressvol ervaren en het doel van de robot was ook het vergroten van het werkgeluk in plaats van puur alleen urenbesparing.

De aanvragen komen nu nog steeds binnen bij het team Financiën, maar de robot maakt het mogelijk dat de persoonsgegevens en verdere informatie die behoren bij de aanvraag in het zaaksysteem terechtkomen. Deze gegevens worden vervolgens overgezet naar een ander systeem: iObjecten. Wanneer deze taak met succes is uitgevoerd, wordt er een notitie toegevoegd in het Zaaksysteem bij de corresponderende aanvraag. Daarna wordt de volgende aanvraag verwerkt.

Het team was vanaf het begin enthousiast en dit enthousiasme is het hele proces lang gebleven. Dit heeft voor een fijne samenwerking gezorgd. MvR Digital Workforce en gemeente Hardenberg zijn trots op het resultaat.

Voor vragen over het inzetten van RPA in jouw afdeling kun je ons een mail sturen naar: info@mvrdigitalworkforce.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief    Gerelateerde artikelen