Interview met onze collega Erik

By: Angela Capo on 12 januari 2023

digitalworkforce
Ontmoet Erik Verleg, onze nieuwe collega. Erik is al een aantal maanden bij MvR werkzaam als RPA consultant. Wij hebben met hem een bak koffie gedronken en hem een paar vragen gesteld over o.a. zijn keuzes, zijn begin en zijn ontwikkeling in de wereld van RPA. Welkom Erik! 
 

Om te beginnen, vertel ons wie je bent en wat je doet. 

Ik ben 30 jaar. Vlak voor mijn 30e verjaardag ben ik getrouwd. In mijn vrije tijd houd ik me zo’n drie keer per week bezig met volleybal. Ons team staat momenteel eerste in de competitie, dus hopelijk gaan we dit seizoen promoveren! 

Bij MvR Digital Workforce ben ik RPA developer voor diverse klanten. Dat houdt in dat ik processen automatiseer door middel van software. Dit klinkt als een IT-functie en dat klopt ook deels. Je bent echter ook veel bezig met procesverbetering, planning en overleg. Het is die afwisseling die het voor mij zo leuk maakt. 

Hoe ben je op jouw huidige functie beland?

Ik ben vrij lang bezig geweest met mijn studie, negen jaar maar liefst. Voor een belangrijk deel kwam dit doordat ik nog een tijdje aan het zoeken ben geweest naar de studie die ik uiteindelijk wilde volgen. Ik heb twee verschillende sportstudies geprobeerd en meerdere bestuurs- en commissiefuncties gedaan en kwam toen uit op mijn eindkeuze: politicologie. Daar stopte mijn zoektocht echter niet, want ik wist al snel dat ik niet de rest van mijn leven in dat vakgebied wilde werken. Na mijn studie ben ik beland bij een traineeship Informatiemanagement, waar ik leerde hoe het werkende leven eruitziet. Dit was soms even schrikken, want ik zag dat er heel veel tijd verloren ging aan dagelijkse repetitieve taken, zoals het overzetten van gegevens tussen systemen of het invullen van Excellijstjes. Ik wilde dit graag efficiënter aanpakken en ging kijken naar de mogelijkheden om dit te automatiseren. Hier wist ik toen nog niks vanaf, maar gelukkig ben ik goed met computers, dus kwam ik bij Power Automate terecht. Het duurde niet lang voordat ik de meeste van mijn eigen repetitieve taken had geautomatiseerd, dus ben ik voor de volledige afdeling aan de gang gegaan. Op dat moment realiseerde ik me nog niet dat ik met RPA bezig was. Per toeval kwam ik Lisa tegen, die bij MvR werkt als RPA Consultant. Toen ik hoorde wat zij deed, begon ik te beseffen dat ik na mijn traineeship de overstap naar RPA wilde maken. Ik heb nog bij meerdere bedrijven rondgekeken, maar MvR sprong er bij mij uit door de geweldige sfeer die er heerst. Tot nu toe heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. 

Wat fascineert jou het meest in de wonderlijke wereld van RPA?

Ik vind het ontzettend interessant hoe snel dit werkveld zich ontwikkelt. Vijf jaar geleden bestond RPA nog amper, maar nu zie je het volop terugkomen bij bedrijven en overheidsinstellingen. Zelfs de kleinste gemeentes maken er al gebruik van. Ondertussen worden er steeds meer tools toegevoegd aan de RPA-software, zoals document understanding en process mining. Ondanks alle ontwikkelingen gaat er voor mij niets boven het meekijken met een digitale assistent. Je ziet al het werk, waar iemand eerst zo veel uren in stopte, automatisch gebeuren. Dat is echt heerlijk. 

Wat is jouw volgende stap bij MvR?

Dat is een hele lastige vraag. Als ik terugkijk op mijn tijd bij MvR is het moeilijk te geloven hoe veel je je blijft ontwikkelen. In de eerste maand haal je een UiPath Advanced RPA-certificaat en denk je dat je de basis kent. In de weken daarna blijkt dat je alleen het topje van de ijsberg hebt ontdekt. Dan start je met je eerste opdracht en blijft de ontwikkeling doorgaan. Op dit moment werk ik voor de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hilversum, Moerdijk en voor UWV. Ik heb de basis onder de knie, maar omdat RPA zich razendsnel ontwikkelt is er altijd ruimte voor verbetering en specialisatie. Voor mij is een volgende stap dat ik ook zelfstandig RPA software ga implementeren en inrichten en meekijk met onze RPA-IT Architect welke keuzes de klant kan maken. Ook ga ik binnenkort mijn eerste Power Automate-training geven, wat me superleuk lijkt! 

En om af te sluiten, zou je MvR als werkgever aanraden?

Zeker! Het is een flexibele en vlakke organisatie, waar je altijd jezelf kunt zijn. Op kantoor heerst een lekkere huiskamersfeer, waar naast een drukke werkweek altijd tijd gevonden wordt om bij te praten. Iedereen werkt het grootste deel van de week voor verschillende opdrachtgevers. Daarom vind ik het best knap dat we als MvR-collega’s zo’n goede band met elkaar hebben.  

MvR Digital Workforce publiceert regelmatig over RPA en AI. Wil je graag meer weten over deze onderwerpen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief    Gerelateerde artikelen