Gastcollege bij Hogeschool Inholland

By: Angela Capo on 4 maart 2022

Regelmatig worden wij door Hogescholen en Universiteiten gevraagd om gastcolleges te geven en dat doen we met plezier. Woensdag 2 maart jl. was het de beurt aan onze collega Steven Glas om studenten van de Hogeschool Inholland Alkmaar bij te praten over de ontwikkelingen rondom Robotic Process Automation (RPA) en de impact die RPA en AI hebben op bedrijven en organisaties.

Tijdens het college hebben we verschillende onderwerpen besproken en zijn we op interactieve wijze en via stellingen in gesprek gegaan met studenten over vraagstukken zoals; “Wat betekent de komst van de digital workforce voor bedrijven en organisaties, maar ook studenten die nu de arbeidsmarkt gaan betreden. Maar ook welke inzet van RPA en AI zien we nu al en welke typen werkzaamheden zullen hierdoor veranderen en verdwijnen” Verder hebben we ook enkele ethische en maatschappelijke vraagstukken rondom RPA en AI besproken, bijvoorbeeld: “Hoe vergrijzing en inkomensongelijkheid zich verhouden tot inzet van robots.

Steven Glas zelf oud student van Hogeschool InHolland vond het een zeer waardevolle ervaring, en zegt daarover: “Het is belangrijk om de huidige generatie studenten bewust te maken op de veranderingen die al aan het gebeuren zijn, maar ook die nog gaan komen. De digitale transitie gaat nu zeer snel en gaat invloed hebben op carrièreperspectieven en in alle sectoren, maar ook op het dagelijks leven van iedereen. Dus het is zeer belangrijk dat ook in het onderwijs deze onderwerpen terugkomen. Ik wil alle deelnemers van het college bedanken voor jullie aanwezigheid en de leuke discussies”.

Ben jij ook een Hogeschool of Universiteit en zoek je een inspirerende spreker voor een gastcollege over RPA en AI? Neem vooral even contact met ons op.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief    Gerelateerde artikelen