Ook de Rijksoverheid heeft RPA inmiddels omarmd als middel tegen vergrijzing, arbeidskrapte en daarmee de toegenomen druk op personeel en organisatie. Meer werk met minder mensen en een robuuste en transparante procesuitvoering. Dat is waar RPA bij kan helpen en daarom zien we bij steeds meer overheidsorganisaties een grootschalige toepassing van RPA.
Onze dienstverlening is er op gericht op via kwartiermakers RPA te komen tot een gedragen implementatie van de RPA-Software binnen de IT- en IV eisen van de klant. Het meenemen van de afdeling IT, met aandacht voor security en privacy, is daarbij belangrijk. Vervolgens het introduceren van een way of working die het mogelijk maakt om snel en efficiënt robots te bouwen in teams met meerdere developers en business analisten. Juist bij grotere teams is deze way of working belangrijk, ook vanuit efficiënt beheer. En is het van belang om ook de business actief mee te nemen, te informeren en op te leiden in nieuwe rollen.
Tenslotte adviseren we onze klanten ook over logging en dashboarding, en hoe je er voor waakt dat het werk van de digitale medewerkers te allen tijde uitlegbaar en meetbaar is. In grotere organisaties kijken interne en externe auditors mee en bij overheidsorganisaties is het niet ongebruikelijk dat ook de ondernemersraad wordt geïnformeerd. Zeker op het moment dat digitale medewerkers ook slimmer worden met inzet van data en AI. Governance is daarbij belangrijk en vanaf het begin onderdeel van onze implementatie methodiek.
Een goede implementatie van RPA is dus meer dan alleen snel en efficiënt digitale assistenten bouwen, maar een digitale transitie met vele stakeholders.
Wilt u meer weten over aanpak voor implementatie, opschaling en het slimmer maken van digitale medewerkers met Data en AI, neem dan contact op met onze Consultant Stefan van Rumpt: stefan.van.rumpt@mvr.nl
Workshop ‘Bouw je eigen robot’ voor medewerkers van UWV
IVO Rechtspraak en RPA