Ben jij klaar voor de toekomst?

By: Angela Capo on 4 augustus 2021

AI
digivaardigheid
organisatieverandering
RPA

Vandaag de dag gaat de technologie sneller dan ooit; de nieuwste iPhone heeft al 1500 keer betere grafische performance dan de eerste iPhone uit 2006. Veel organisaties vinden het lastig om mee te gaan met deze snelle veranderingen.

Een voorbeeld hiervan is het werken in de Cloud; de meeste bedrijven hebben dit wel omarmd, maar dit was een langdurig proces en sommige organisaties hebben het nog steeds niet goed voor elkaar. En dan te bedenken dat er alweer nieuwe technologieën staan te trappelen om jouw organisatie efficiënter en wendbaarder te maken. Maar is jouw organisatie klaar voor deze snelle veranderingen. Oftewel, is jouw organisatie future fit?

Bijna onbeperkte mogelijkheden

Future fit gaat over de mogelijkheid van een organisatie om zich aan te passen aan een veranderende wereld. Met een veranderende wereld bedoel ik dat bijna alles is verschoven naar digitaal. En dit biedt enorm veel kansen.

Zo is het gemakkelijker dan ooit om wereldwijd zaken te doen. Ook is er tegenwoordig ontelbaar veel data voorhanden waar je slim gebruik van kunt maken. Daarnaast zijn er veel technologieën beschikbaar en bereikbaar geworden waarmee je je organisatie veel efficiënter kunt maken.

Echter zitten hier ook nadelen aan. Doordat technologieën elkaar snel opvolgen loop je sneller achter de feiten aan dan voorheen. Het kan je duur komen te staan wanneer het je niet meer lukt om de concurrenten met een technologische voorsprong in te halen. Daarnaast is er door de digitalisering ook meer concurrentie, een grotere markt heeft immers ook meer concurrenten als gevolg. 

Hoe word je future fit?

Future fit draait dus om wendbaar zijn en om nieuwe technologieën en innovaties omarmen. Dit is niet iets wat in iedere organisatie de standaard is. De toekomstbestendigheid zit hem in de cultuur van een organisatie, maar ook in het leiderschap. Zo wil je dat er een cultuur ontstaat waarbij medewerkers zelf met ideeën komen om te innoveren en om kansen te zien. Dit moet worden gestimuleerd middels goed leiderschap.

Weten of jouw organisatie future fit?

Ben jij benieuwd of jouw organisatie klaar is voor de toekomst? Een toekomst waarin je organisatie nieuwe kansen vroegtijdig ziet en waar medewerkers worden gemotiveerd om op deze kansen in te spelen. Maar is jouw organisatie ook klaar voor een toekomst waarin nieuwe technologieën elkaar steeds sneller opvolgen en je als organisatie wendbaar moet zijn om niet achter te raken op de concurrentie? Boek dan een inspiratiesessie met mij. Tijdens deze interactieve sessie gaan we samen kijken wat jouw organisatie kan verbeteren om future fit te zijn en in plaats van volgt, leidt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief    Gerelateerde artikelen