CONTACT

Luca Meima, onze nieuwste RPA Developer

Featured Image

Vandaag introduceren we Luca Meima, onze nieuwste RPA trainee bij MvR Digital Workforce. Ze heeft recent haar certificaat voor UiPath Advanced RPA Developer gehaald en is direct ingezet bij verschillende opdrachtgevers.

Stel je zelf eens kort voor… “Ik ben Luca, 26 jaar en net begonnen met mijn eerste baan. Hiervoor heb ik taalwetenschap en geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en deed de master Text Mining aan de VU. Hier leerde ik programmeren in Python en de praktische kant van programmeren vond ik een heerlijke aanvulling op mijn studie.

Waarom heb je gekozen voor MvR Digital Workforce? “Wat mij het meeste aanspreekt is de combinatie van consultant zijn en klanten adviseren, maar ook als RPA developer zelf oplossingen kunnen maken. Verder is MvR een platte organisatie met veel aandacht voor coaching en intervisie. Dit merkte ik meteen. Mijn collega’s die hier nog maar een half jaar werken gaan al geheel zelfstandig te werk en mogen het proces van begin tot eind zelf vormgeven. Uiteraard onder supervisie van een ervaren collega.

Ook is het leuk dat ik via Modis Tech Academy als trainee bij MvR werk. Ik krijg zo heel veel mogelijkheden om verder te leren en te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling maar ook veel praktische trainingen zoals LEAN en Scrum. Het leren stopt dus niet na de universiteit!”

Hoe zie jij de toekomst van RPA? “Mensen denken vaak dat automatisering zorgt dat hun werk overbodig is, maar RPA haalt de robot juist uit de mens, zodat men meer tijd overhoudt voor het mensenwerk! Het lijkt me interessant om te leren deze angst weg te kunnen nemen bij de klanten. Daarnaast is RPA een groeiend werkveld en valt er nog veel te ontdekken, vooral in samenhang met kunstmatige intelligentie.”

Heb je nog een slotwoord? “Ik zie heel erg uit naar wat ik allemaal ga leren op professioneel gebied: hoe ga je met klanten om, hoe neem je hen mee in een veranderend werkproces en hoe bouw je de beste digitale medewerkers. Ik ben er klaar voor!”

Mocht je interesse zijn gewekt na dit interview, op 2 juli organiseert MvR een talentendag waar je verder kennis kunt maken. Meld je aan: Inschrijven Open Dag | MvR