CONTACT

Schaduw-IT opruimen met RPA

Featured Image

Iedere organisatie heeft te maken met schaduw-IT. Waar systemen onvoldoende functionaliteiten bieden voor een efficiënte bedrijfsvoering en dienstverlening, ligt schaduw-IT op de loer. Dat maakt de weg vrij voor tal van handige tools en oplossingen die functioneel het gat dichten, maar vaak vanuit beheer, security en privacy niet gewenst of ronduit gevaarlijk zijn.

Denk daarbij aan simpele excels en databases, maar ook aan scripts die rechtstreeks draaien op systemen (buiten elke logging om) of gebruikt worden voor rapportages. Of het gebruik van Python of simpele macro’s die buiten elke architectuur en zonder documentatie draaien bij die handige functioneel beheerder.

Op dit moment inventariseren wij de meest voorkomende vormen van schaduw-IT, het risicoprofiel van deze toepassingen en welke rol Robotic Process Automation kan spelen bij het vervangen. Begin maart breiden wij ons onderzoek uit naar klanten die het gevaar van schaduw-IT erkennen en in kaart willen brengen. Omdat de behoefte vanuit de business vaak groot is, is de focus gericht op het bieden van een veilig alternatief met inzet van RPA. 

Ook kijken we naar de voorwaarden voor de inzet van RPA om te voorkomen dat je zo nieuwe schaduw-IT creëert. Want hoe documenteer en beheer je dit soort oplossingen die veelal door de business worden gemaakt en beheerd?

Maakt jouw organisatie zich ook zorgen over schaduw-IT, of wil je weten hoe groot het probleem is en waar RPA zou kunnen helpen? Dan kan je je nog aanmelden voor deelname aan fase 2 van het onderzoek. Met enkele klanten gaan we in gesprek over de meest voorkomende schaduw-IT en de RPA-oplossingen die voorhanden zijn om ze op te lossen.

Wil je meer weten? In een intakegesprek van ca. 45 minuten vertellen wij je meer over de opzet en uitvoering en hoe je kunt deelnemen. Maak een afspraak met Frank Mester of Steven Glas.


MvR Digital Workforce publiceert regelmatig over RPA en AI. Wil je graag meer weten over deze onderwerpen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief!