CONTACT

MvR Digital Workforce leidt Young Professionals op tot RPA consultant

Featured Image

In 2019 is MvR & Partners met veel succes gestart met het werven en selecteren van net afgestudeerden en zij-instromers voor een traineeship tot RPA Consultant. Young Professionals die aan de slag willen in dit nieuwe vakgebied en begrijpen dat er meer nodig is dan een HBO of Universitaire studie om succesvol te kunnen zijn als RPA Developer en door te groeien naar de rol van RPA Consultant. Dit traineeship was de eerste in zijn soort in Nederland.

Inmiddels hebben we tientallen young professionals geholpen, waarvan een groot aantal inmiddels binnen MvR Digital Workforce werkzaam is als RPA Consultant of RPA Developer. En hebben we kandidaten gezocht en opgeleid voor klanten zoals gemeente Rotterdam, Omgevingsdienst NZKG en Allinq, die daar een leuke werkplek gevonden hebben als RPA Developer.  

Aanleiding voor het initiatief was destijds de krapte op de arbeidsmarkt en de groeiende belangstelling voor RPA. Robert Mekking, partner bij MvR & Partners en één van de initiatiefnemers van het programma zag destijds al een trend: “we zien in de markt een sterke toename van het aantal klanten dat digitale medewerkers (ook wel RPA of softbots genoemd) inzet in administratieve processen. Tegelijkertijd willen onze klanten de expertise in huis hebben voor het bouwen en beheren van softbots. De beschikbaarheid van geschoold personeel is daarbij essentieel. Omdat de technologie nieuw is, zijn goede mensen lastig te vinden en is zelf opleiden een must”.

Inmiddels zijn de verwachtingen ruimschoots uitgekomen. Ons klantenbestand is enorm gegroeid. De RPA trainees van het eerste uur hebben inmiddels mooie posities als RPA Consultant en worden gewaardeerd voor hun kennis en kunde en zijn actief bij mooie klanten en adviseren daar over strategische en tactische vraagstukken rondom RPA en AI. En de opleiding heeft zich ook bewezen als het gaat om een goede balans tussen persoonlijke ontwikkeling en vakkennis (met name rondom RPA). Onze trainees werken doorgaans na 3 maanden al aan projecten bij klanten en kunnen na een jaar zelfstandig projecten uitvoeren. En we hebben een enorm leuk team opgebouwd. 

Over de vakopleiding
De Young Professionals die de strenge selectie doorkomen, starten met hun opleiding in UiPath, softwareleider in Robotic Process Automation (RPA). Na een succesvolle certificering als UiPath Advanced Developer (in 2 a 3 maanden) krijgen ze de kans om bij één of meerdere klanten hun opgedane kennis en ervaring toe te passen in de praktijk. 

Tijdens hun opleiding krijgen de Young Professionals een persoonlijk ontwikkelingsplan en aanvullende vakopleidingen over uiteenlopende onderwerpen als RPA, IT- en Cloudstrategie, Agile werken en onze way-of-working. Je maakt niet alleen softbots, bent ook gelijk bezig als business analist met procesanalyse en optimalisatie. 

Het RPA traineeship biedt ook intervisie sessies, waarbij je met een aantal startende consultants diverse onderwerpen uit de praktijk bespreekt. Niet alleen leerzaam, maar ook leuk. In het tweede jaar richten we ons vooral op leiderschapstraining, projectmanagement vaardigheden, je rol als Scrum master en procesoptimalisatie (LEAN). En natuurlijk is er een sociaal programma, het traineeship heeft al veel goede gamers, karters en tafeltennisers opgeleverd en ook andere sporten zoals fitness worden druk beoefend tijdens en na werktijd en is er tijd voor een drankje (binnen de COVID richtlijnen).

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met: Steven Glas steven.glas@mvr.nl06-13907208.