CONTACT
2 minuten leestijd

Waarom je niet langer kunt wachten met innovatie

Featured Image

Voor organisaties kan het lastig zijn om te innoveren. Soms is de benodigde kennis niet aanwezig in de organisatie of mist de juiste sturing om innovatie te stimuleren. Voor ons staat innovatie voor een bedrijfscultuur die uitnodigt om nieuwe dingen te proberen, maar ook bestaande processen continue blijft verbeteren. 

Volgens ons kun je het beste innoveren middels technologie, omdat hierin snel grote winsten te behalen zijn. Daarnaast kun je middels slimme oplossingen de kosten ook relatief beperkt houden. 

Waar komt innovatie dan vandaan? 

Een organisatie kan verschillende drijfveren hebben om te innoveren. Het kan voortkomen vanuit een intrinsieke motivatie, maar het kan ook gestimuleerd worden door externe factoren. Denk bij externe factoren aan de concurrentie die je uit het oog dreigt te verliezen, of regelgeving die innovatie afdwingt. De sleutel van deze ontwikkeling ligt echter bij jou.

Er zijn veel manieren om te innoveren middels nieuwe technologieën. Een voorbeeld hiervan is een software robot; deze robots automatiseren menselijke handelingen en kunnen relatief gemakkelijk én tegen lage kosten toch flinke besparingen teweegbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het zelfstandig afhandelen van klantvragen middels een chatbot, of een robot die automatisch mails toewijst aan de juiste afdeling.

Innovatiecultuur

In het beste scenario wil je dat innovatie onderdeel is van de bedrijfscultuur, en er dus sprake is van een zogeheten innovatiecultuur. Om deze cultuur te realiseren zijn er meerdere factoren van belang. Zo is het belangrijk om de medewerkers de ruimte te geven om hun creativiteit in te kunnen zetten voor de organisatie. Op deze manier kunnen medewerkers zelf met verbeteringen komen voor de problemen waar zij tegenaan lopen. Binnen een innovatiecultuur krijgen medewerkers ook de ruimte om hun creativiteit te benutten om zo de organisatie te innoveren.

Door iedereen binnen de organisatie als gelijke te beschouwen voelt iedere medewerker zich vrij om nieuwe ideeën in te brengen. En nieuwe ideeën liggen aan de basis van innovatie. Deze ideeën kunnen namelijk nét die innovatie teweegbrengen, waar jij niet aan had gedacht. Ook is het nastreven van een gezamenlijk doel heel belangrijk. Doordat alle neuzen dezelfde kant op staan binnen je organisatie, is men ook gedreven om hieraan bij te dragen.

Benieuwd geworden?

Ben jij benieuwd geworden naar hoe jouw organisatie kan innoveren? Hoe je een innovatiecultuur neerzet? Of ben je nieuwsgierig naar welke technologische mogelijkheden er passen bij jouw organisatie? Boek dan een inspiratiesessie met mij. In deze interactieve sessie gaan we dieper in op de behoefte binnen jouw organisatie en geef ik antwoord op al jouw vragen. 

AdobeStock_402388740

De bronafbeelding bekijkenMijn naam is Robert Mekking, partner bij MvR Digital Workforce en ik schrijf regelmatig over wat mij opvalt in mijn vakgebied. Wil jij innovatie ook onderdeel maken van jouw bedrijfscultuur?Boek dan een inspiratiesessie met mij!