CONTACT
3 minuten leestijd

Digitaliseren kun je leren

Featured Image

De Digitale Transformatie is in volle gang. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en iedereen die regelmatig het nieuws leest kan dit volgen. Bovendien voorspellen de experts alleen nog maar een verdere versnelling van die ontwikkelingen.

We zijn daarmee op het punt gekomen dat wij, de gebruikers van die technologie, de bottleneck zijn geworden. Als we onszelf niet snel gaan ontwikkelen, zullen steeds minder mensen in staat zijn om nieuwe innovaties te kunnen inzetten. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om onszelf onder te dompelen in de materie en te leren digitaliseren! 

Het belang van digivaardigheid
Dat de digivaardigheid van veel Nederlanders een zetje kan gebruiken is al jaren bekend. Er zijn vanuit de overheid ook diverse studies uitgevoerd en de boodschap is altijd hetzelfde: als je niet bijblijft, zal je steeds verder in sociale en maatschappelijke isolatie terecht komen.

De overheid houdt dan nog wel een klein deurtje open voor de analoge burger, maar voor hoe lang nog? Contant geld blijft bijvoorbeeld nog vijf jaar bruikbaar, maar ook het einde daarvan is in zicht. Alles digitaal!

Toch zijn de inspanningen die onze overheden leveren op het verbeteren van de digitale skills van burgers met name gericht op het kunnen gebruiken van online voorzieningen. DigiD, de Belastingdienst of een afspraak maken bij de gemeente. Burgervaardigheden dus.

Maar met de snelle innovaties die ook ons werk bereiken, neemt ook de behoefte aan digitale medewerkers snel toe. De onderzoeken en adviezen over de noodzaak van 'digitaal leiderschap' in organisaties vliegen ons om de oren en ook hier geldt: stilstand is achteruitgang!

Digitaal leiderschap creëren
Onze ervaring is dat het creëren van het digitaal leiderschap begint bij de top van de piramide: het meenemen van de directie en het MT in de ontwikkelingen en de strategische gevolgen van het wel of niet adopteren van een bepaalde technologie.

De consequenties van het wel of niet adopteren voor de organisatie, dienstverlening en de medewerkers dient duidelijk gemaakt te worden, maar ook de kansen en bedreigen die daaraan vastzitten. Het is belangrijk om te inspireren, zonder de dagelijkse praktijk uit het oog te verliezen. Als dat op de juiste wijze gebeurt, is dat een prima begin van een organisatie brede ontwikkeling van digitale vaardigheden. 

Inspiratiesessies
Maar hoe begin je? Op welke wijze kun je jezelf en je collega's inspireren en ontwikkelen?

MvR Digital Workforce heeft hiervoor, samen met MvR Academy, een aantal inspiratiesessies ontwikkeld. Deze zijn specifiek bedoeld om een startpunt te creëren voor de denkrichting. Vanuit een brede maatschappelijke blik wordt ingezoomd op de opkomende technologieën en van daaruit wordt met de aanwezigen besproken op welke wijze zij een bijdrage kunnen leveren aan de organisatie uitdagingen en op welke praktische wijze kunnen worden ingezet. Op deze manier kun je vaststellen welke concrete behoefte er bestaat voor het creëren van digitale vaardigheden in jouw organisatie. 

Wil jij jouw digitaal leiderschap ontwikkelen?
Voel jij dat het ontwikkelen van digitaal leiderschap essentieel is, dan is er werk aan de winkel. Is de juiste kennis al aanwezig, doe het dan vooral zelf. Maar heb je niet de tijd of de expertise, neem dan contact op met mij. Dan nemen we samen door wat de vraag is en welke oplossing het beste past bij jullie organisatie.

Digitaal leiderschap is niet alleen veel weten, maar soms ook gewoon om hulp vragen!

AdobeStock_402388740

De bronafbeelding bekijkenMijn naam is Robert Mekking, partner bij MvR Digital Workforce en ik schrijf regelmatig over wat mij opvalt in mijn vakgebied. Wil jij de volgende stap zetten in de digitale transformatie? En ben je klaar om digitaal leiderschap te tonen? Boek dan een inspiratiesessie met mij!