CONTACT

Die robot... dat ben je zelf

Featured Image

Elke dag staan we op, doen een ontbijtje, rennen naar ons werk of naar een werkplek in huis (in Covid-tijd) en doen daar ons ding. Voor de kantoorwerkers onder ons betekent dat in ieder geval een computer aanzetten, mail of teams checken op berichten en altijd wel wat administratieve werkzaamheden. Of het nu het registreren van je uren is, declaraties maken, een overzichtje bijwerken of een bijlage uit een mail opslaan. We kennen het allemaal en we klikken wat af op een dag. En in het beste geval is het maar een klein deel van je dag.

Maar heb je pech en werk je met iets verouderde systemen, dan zijn misschien de koppelingen nog steeds niet af, of de processen zijn toch anders ingericht dan de systeemleverancier had bedacht. De kans is groot dat je dagelijks gegevens over moet typen van systeem A naar B. Of gegevens controleren in systemen van derden. En ook het toevoegen van bijlagen in een systeem of archiveren is vaak een hele klus.

Gelukkig komen steeds meer Millennials en vertegenwoordigers van Generation Z hiertegen in opstand. Juist zij zoeken naar betekenisvol werk en impact maken.

Robotiserings- en dataverwerkingstools 

Meer dan ooit heb je de kans om je eigen werk in te richten met de low- en no-code-toepassingen die er al zijn. Met simpele robotiserings- en dataverwerkingstools kun je het verschil maken. En je hebt er geen IT-opleiding voor nodig, een beperkt aantal uren studie kan genoeg zijn om al iets te kunnen.

Bijvoorbeeld Microsoft biedt standaard in Office365 de Powerapps, zodat je zelf simpele robots en dashboards kunt maken die mail automatisch archiveren of gave dashboards om cijfers inzichtelijk te maken. Maar er zijn honderden tools, vaak gratis of tegen een lage prijs beschikbaar. En met een kleine onlinetraining of -workshop kun je al heel veel zelf. De (digitale) revolutie begint altijd van onderaf.

Dus bevrijd jezelf en haal de robot uit jezelf.

Meer weten? Neem contact op! 

CONTACT


MvR Digital Workforce publiceert regelmatig over RPA en AI. Wil je graag meer weten over deze onderwerpen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief!