CONTACT
3 minuten leestijd

Bedrijf verduurzamen

Featured Image

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic. Je hoort het steeds vaker voorbij komen en het besef begint ook steeds meer te komen dat het essentieel is om toekomstige generaties een fijne wereld na te laten.

Met een duurzame organisatie bedoelen we een organisatie die een positieve bijdrage brengt bij tenminste één van de volgende drie pijlers: ecologie, economie en maatschappij. Een voorwaarde is wel dat de overige pijlers niet negatief worden beïnvloed. De druk van de maatschappij en in toenemende mate de druk van de overheid motiveren bedrijven en organisaties om te verduurzamen.

Wat kan ik doen?

Nu vraag je je natuurlijk af: ‘Maar wat kan ik dan doen?'. Dit kan heel breed zijn. Als eerste is het belangrijk om in kaart te brengen op welke punten je wilt verduurzamen. Hier moet je doelen voor stellen en deze ook meetbaar maken middels KPI’s.

Een voorbeeld kan zijn het terugdringen van de uitstoot van het bedrijfswagenpark. Dan kan ervoor worden gekozen om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren door hier voorzieningen voor aan te leggen en de aanschaf hiervan financieel te ondersteunen. Door uit te rekenen wat het verschil in uitstoot is tussen de elektrische kilometers en de kilometers op brandstof kan eenvoudig worden bepaald of je eigen gestelde doelen worden behaald.

Een duurzame relatie tussen werkgever en werknemer 

Duurzaam ondernemen is meer dan enkel het milieu. Een ander belangrijk aspect is de medewerker. Je wilt dat je medewerkers gelukkig zijn en dat je als werkgever een duurzame relatie opbouwt met je werknemers. Dit kun je bereiken door medewerkers op te leiden en bij te scholen waar nodig.

Daarnaast kunnen er nieuwe technologieën worden ingezet om het vervelende werk van de medewerkers weg te nemen en deze uit te laten voeren door een computer. Op deze manier houdt de medewerker meer tijd over voor het uitdagende werk waar die meer voldoening uithaalt. Dit alles resulteert in een hogere werknemerstevredenheid.

Bewaak de continuïteit

Een duurzame organisatie is ook een organisatie die wendbaar is en inspeelt op kansen om zo zijn continuïteit te bewaken. Om dit te bewerkstelligen is goed leiderschap essentieel. Door medewerkers te stimuleren om kansen te herkennen en hierop in te spelen, kun je ervoor zorgen dat je organisatie op een duurzame manier meebeweegt met de markt en zo de concurrentie voorblijft.

Naast inspelen op kansen kan duurzaamheid ook zitten in het innoveren. Als organisatie wil je een innovatiecultuur bereiken waarin medewerkers kunnen meedenken en hun creativiteit in kunnen zetten om de organisatie te innoveren.

Meer weten over het verduurzamen van jouw organisatie?

Het is begrijpelijk dat door de omvang van het begrip duurzaamheid het lastig is om een begin te maken. Daarom help ik graag middels een inspiratiesessie. In deze inspiratiesessie gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie op het gebied van duurzaamheid. Dit kan zijn op het gebeid van leiderschap, technologie of personeel.

AdobeStock_402388740

De bronafbeelding bekijkenMijn naam is Robert Mekking, partner bij MvR Digital Workforce en ik schrijf regelmatig over wat mij opvalt in mijn vakgebied. Wil jij innovatie ook onderdeel maken van jouw bedrijfscultuur?Boek dan een inspiratiesessie met mij!